Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП искат службите да разследват откъде Делян Добрев има фактурите за газа

Политика

ПП искат службите да разследват откъде Делян Добрев има фактурите за газа

ПП искат службите да разследват откъде Делян Добрев има фактурите за газа - Tribune.bg
Снимка:

ПП ще настоява през парламентарните комисии службите да започнат разследване срещу Делян Добрев за това, че е издал „тайните на българската енергетика“.

Пред БТВ Венко Сабрутев на практика потвърди, че документите са достоверни. Той показа снимки на Добрев от БТВ, на които се вижда, че фактурите на „МЕТ“ за по-скъпия газ са от деловодство на Министерството на енергетиката. Според него обаче е незаконно да се показват документи, съдържащи търговска тайна.

„Забележете – гриф: търговска тайна. Вижда се печата на МЕ. Добрев изнася публично информация, която касае българската енергетика и сигурността на доставките. Тук спешно нашите служби трябва да се активират“, настояват ПП.

Реално Делян Добрев сам обяви, че е дал фактурите и в прокуратурата. Малко преди участието на Сабрутев, новият шеф на „Булгаргаз“ Деница Златева потвърди, че в дружеството текат проверки за незаконни действия на бившото ръководство.

Според Сабрутев обаче службите трябва да се занимават не с това наистина ли е купуван с 30% по-скъп руски газ през посредник и кой се е обогатил от това, а как Делян Добрев вади подобна информация.

„ДАНС, прокуратурата трябва да направят разследване! Как от секретното деловодство се пуска подобен доклад. Това е пример за беззаконието – политик хвърля енергетиката под влак“, обясни разпалено политикът от „промяната“.

Според Сабрутев другият голям проблем пред енергетиката е, че в разпечатките на Добрев се е видял e-mail адрес в GMAIL.

„В нечий частен имейл са държавните тайни на енергетиката. Има къртица в енергетиката и службите трябва да се намесят“, призова той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати