Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП: Предстои тежка зима, ГЕРБ и ДПС да се коалират и да управляват

Политика

ПП: Предстои тежка зима, ГЕРБ и ДПС да се коалират и да управляват

ПП: Предстои тежка зима, ГЕРБ и ДПС да се коалират и да управляват - Tribune.bg
Снимка:

„Искаме да уважим избора на хората, ГЕРБ носят огромна отговорност. Сега е техен ред да направят коалиция. Ние обещахме, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да направим и ще си изпълним обещанието“. Това заяви в изборната нощ лидерът на ПП Кирил Петков.

Той благодари на всички гласували.

„Тези хора подкрепиха демокрацията в България. Това, което се случи днес, показва, че огромен брой хора вярват, че България може да бъде успешна. Ние ще продължим с тях“, заяви той.

ПП предупредиха, че предстои тежка зима и дадоха ясен знак, че те не планират да носят отговорност.

„Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с 3%, това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната. Ние ще продължим да се борим за това, което обещахме. Увеличение на пенсиите, да не се харчат непрозрачно пари, с всички инструменти, които парламентът ни дава ще продължим да отстояваме“, каза на свой ред Асен Василев. 

„Чака ни не лека зима и желая успех на ГЕРБ, защото техния успех е успех на всички българи. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по който те са управлявали страната, но българските граждани се произнесоха“, заяви още Асен Василев.

По повод думите на бащата на Кирил Петков във Фейсбук, Василев побърза да отговори, че това е просто мнението на един български гражданин. Според Кирил Петков обаче, било въпрос на ценностна система, да не се коалират с ГЕРБ. 

Според бившия финансов министър с ГЕРБ имали фундаментални различия за управлението на страната, защото от партията на Борисов искат 0% дефицит в бюджета.

Кирил Петков пък заключи, че не са партия, която прави сметки колко депутати са му нужни, за да управлява. „Когато някой е първа политическа сила, той наистина носи отговорността“, заяви още Петков вече от позицията на опозиция, като се закани, че ще следи всеки един похарчен лев.

Асен Василев също беше категоричен, че с вота си българският народ им е отредил мястото на опозиция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети