Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП отговориха на служебния кабинет: Не всявайте страх, приоритет трябва да ви е осигуряването на газ

Политика

ПП отговориха на служебния кабинет: Не всявайте страх, приоритет трябва да ви е осигуряването на газ

ПП отговориха на служебния кабинет: Не всявайте страх, приоритет трябва да ви е осигуряването на газ - Tribune.bg
Снимка:

След разкритията на новия служебен кабинет, направени вчера на извънреден брифинг „Продължаваме Промяната” излязоха с позиция относно газовите доставки.

Служебният кабинет: Ситуацията е критична, имаме газ до септември, свиква се щаб

„Правителството на Кирил Петков договори още миналата седмица нови количества втечнен газ на цени около 30 долара по-ниски от европейските. За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, беше осигурена възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че служебният кабинет не успее да осигури нужната инфраструктура, или успее да намери по-надежден и по-евтин източник на газ”, пише в съобщението на ПП. 

Те съветват служебните министри да почерпят опит от тях и да не всяват страх в населението.

„За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време. Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а „Газпром” - едностранно и в нарушение на договора с България”.


Етикети ПП, позиция, газ
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати