Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП се похвалиха: Благодарение на нас България е първенец по ръст на доходите в ЕС

Политика

ПП се похвалиха: Благодарение на нас България е първенец по ръст на доходите в ЕС

ПП се похвалиха: Благодарение на нас България е първенец по ръст на доходите в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Асен Василев се притесни, че без бюджет няма да се теглят дългове

Депутатите от „Продължаваме промяната“ се похвали от трибуната на Народното събрание, че по времето на тяхното управление в България е имало небивал ръст на доходите, небивал ръст на производството, небивал ръст на износа, защото бил паднал рекета над фирмите.  

Красимир Вълчев от ГЕРБ припомни, че само преди дни синдикатите са заявили, че за първи път от 10 години българите обедняват. „Може да давате повече хартийки на хората, но инфлацията ги изяжда“, обяви Вълчев.

Депутатът от ГЕРБ обяви, че основното постижение на ПП е било, че  обедняването на българите е по-малко и с това се хвалят. „По време на „лошото“ управление на ГЕРБ имаше 11% ръст на доходите и 2% инфлация, а при ПП близо 18% инфлация и 15% ръст на доходите, което показва, че българите обедняват. Някой да е чул за нови заводи да се откриват. Имало ръст на износа, но само в производството на оръжия и електроенергия, точно от „Мариците“, които така ви пречат и искате да закриете“, заяви Вълчев.

Асен Василев на свой ред посочи, че служебното правителство не иска да внесе бюджет за 2023, защото щяло да лъсне „лъжата“, че има 11 милиарда дефицит в бюджета. Бившият финансов министър на ПП се притесни, че ако няма внесен бюджет няма да може да се теглят нови заеми.

„В опита си да не внесете бюджет, това което ще направите е, че ние ще натрупаме безотговорно разходи, които няма да може да прогнозирате как ще се плащат“, заяви още Асен Василев, който се закани, че между първо и второ четене всяка една парламентарна група ще си прави своите предложения. Той допълни, че от ПП не са внесли социалните си предложения, защото нямало внесен бюджет за 2023 година.

Корнелия Нинова призова Асен Василев да внесе в зала така прокламираната им декларация за внасяне на бюджет от служебното правителство, а той отвърна, че ще види дали има готовност от групата му. Росен Желязков уточни, че декларацията е внесена в бюджетна комисия, но още няма становище по нея. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати