Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП: Силно притеснително е, че служебното правителство няма да внесе бюджет в НС

Политика

ПП: Силно притеснително е, че служебното правителство няма да внесе бюджет в НС

ПП: Силно притеснително е, че служебното правителство няма да внесе бюджет в НС - Tribune.bg
Снимка:

 „Днес чухме една силно притеснителна новани и тя е, че служебният кабинет няма да внесе бюджета в Народното събрание. Те казват, че не искат да го внесат, а ще внесат само закон за удължаване на текущия бюджет. Това заяви Асен Василев от "Продължаваме Промяната" на брифинг в кулоарите на парламента.

По думите му отговорното нещо в момента, без да е ясно дали ще има или няма да има формирано правителство, е служебният кабинет да внесе бюджета и Народното събрание да приеме бюджет. Според Асен Василев българските граждани и бизнес не могат да останат без бюджет.

"Бюджет може да бъде внесен само от Министерски съвет, а не от народни представители, така че единствената опция да имаме нормален, реален бюджет догодина, е служебният кабинет да си изпълни задължението по Конституция и да внесе Закон за бюджета, който да бъде разгледан от това Народно събрание", допълни Асен Василев.

По-рано днес по време на изслушване в Народното събрание министърът на финансите Росица Велкова съобщи, че служебното правителство ще предложим т.нар. удължителен закон, който удължава действието на бюджетните закони от 2022 г., с цел осигуряване на възможност за реализиране на плащания до приемането на бюджетните закони за 2023 г. с политики, предложени от редовен кабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети