Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП стават партия, ще чистят с „фадроми“, премиерът тегли м*йната на Макиавели

Политика

ПП стават партия, ще чистят с „фадроми“, премиерът тегли м*йната на Макиавели

Кирил Петков разказа за удовлетворението, заради което „целият шит“ понякога си струва и за това как му се повръща от съчиненията на Макиавели

Няколко месеца след влизането си във властта – „Продължаваме промяната“ основаха партията си в Пловдив. Съпредседатели са премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев.

„Добре бе, защо сме такива мазохисти, защо го правиме. Ние сме първите, които ще излязат от тази игра по-бедни, отколкото сме влезли“, заяви министър-председателят на учредителното събрание. Той разказа за всичкото удовлетворение, което получава на моменти от работата си – например, когато здравният министър Асена Сербезова каже, че трябва да бъдат повишени заплатите на медицинските сестри.

„Изведнъж целият шит (л*йна), който се е случил през последната седмица, си е заслужавал“, каза премиерът.

Добрата новина за Петков е, че не са правили неща, за които са знаели, че са грешни.

„Политиката е мръсно действие, всички казват – не отивай там, за да не се мърсиш. Има една книжка на Макиавели от 14 век (бел. ред. Николо Макиавели е роден през 15 век и пише „Владетелят“ през 16 век), че политиката е мръсна работа. Трябва да правиш мръсни неща, за да успееш. Четейки тази книга, ти се доповръща. Но има една глава – това Макиавели го е писал, абе има едни хора, правят всичко, което не казвам, но, вика, въпреки това, са успешни, вика“, каза Петков и обеща с риск да не е успешен да не управлява по съветите на Николо Макиавели.

„Ами тогава, м*йната му, няма да има успешност, няма да има дълголетие, но сме направили правилните неща и сме ги направили заедно“, каза Петков.

Асен Василев обяви, че изборът на българите от десетилетия е бил или да помагат на „една малка група“ да крадат, или да избягат от България. Затова 800 000 напуснали страната в последните години.

Те самите досега били в България, но не точно, защото се били изолирали и живеели като на Запад. В политиката решили да влязат след разговор Петков-Василев колко голяма е България като територия – с природни ресурси, термални извори и реки. Проблемът на държавата бил, че малка групичка е превзела властта.

В политиката скочили като „камикадзета“ – без да знаят дали има дъно.

„Ако ние не оправим страната, няма да има какво да оставим на следващото поколение“, обясни Василев, който си послужи с метафори – сложили гумени ботуши, взели лопати, а някои фадроми – и взели да чистят.

Мръсотия имало много в Народното събрание, затова им трябвала нова смелост.

Очаквайте подробности!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети