Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП закъсняха за лидерската си среща, БСП и ДБ не ги уважиха

Политика

ПП закъсняха за лидерската си среща, БСП и ДБ не ги уважиха

След като изборът за председател на 48-ото Народното събрание втори пореден ден претърпява фиаско, „Продължаваме промяната“ реши да покани всички политически лидери за публични консултации в 12 часа днес в зала „Запад“ на НС. Бившите управляващи настояха преговорите да бъдат излъчвани онлайн пред всички избиратели, като така според тях ще бъде решена  конституционната криза.

В уречения час обаче залата беше полупразна, имаше само журналисти, а инициаторите на консултациите в лицето на Кирил Петков и Асен Василев ги нямаше. Техните доскорошни коалиционни партньори ДБ и БСП пък изобщо не благоволиха да се появят на срещата.

Затова пък представителят на ГЕРБ-СДС Даниел Митов се отзова на поканата, но завари празна залата.

„Истината е, че ако трябва да се провежда някакъв публичен дебат, той трябва да се проведе в парламентарна зала. Там се водят публичните разговори пред всички български граждани и пред камерите. В момента виждаме, че след като няма никой, очевидно „Продължаваме промяната“ са в изолация“, коментира Даниел Митов.

На въпрос защо въпреки първоначалните намерения да не присъстват на тези консултации, все пак ГЕРБ-СДС се явяват, зам.-председателят на ПП ГЕРБ отговори така: „Поне да видим тук ли са, не са ли, какво се случва“.

На въпрос към Митов дали ще остане на срещата, той посочи, че ако дебатът е лидерски, на него трябва да присъстват лидерите на всички парламентарно представени партии, каквито всъщност липсваха.

Точно докато Митов излизаше от залата в нея, но през другия вход влязоха Асен Василев и Кирил Петков. Часът беше малко след 12:20, а в залата видимо имаше само журналисти, но не и лидери.  

Така двамата съпредседатели на ПП използваха меийното присъствие, за да споделят, че председателските съвети трябва да се излъчват на живо, за да бъде всичко прозрачно. Припомняме, че когато се провеждаха консултациите за съставяне на правителство в предходния парламент, водени от Петков и Василев, срещите бяха при затворени врата.   

БГНЕСБГНЕС
 

Кирил Петков и Асен Василев излязоха и с ново предложение - всяка отделна партия да номинира по двама политици от други политически партии за председател на Народното събрание. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати