Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителствената пресслужба опроверга „Гардиън“ за доставките

Политика

Правителствената пресслужба опроверга „Гардиън“ за доставките

Правителствената пресслужба опроверга Гардиън за доставките - Tribune.bg
Снимка:

От корекцията на екипа на премиера излиза, че той се страхува Радев да не спре доставките на храна, лекарства и дрехи за бедстващите в Украйна

Какво точно е казал Кирил Петков пред „Гардиън“ и разбрали ли са го журналистите, на които е дал интервю и другите – които четат и превеждат статията? Сериозни противоречия по темата се появиха, след като от Министерски съвет пуснаха опровержение на новината, че страната ни е изнасяла оръжия за Полша.

„Страх ме е, че ще стане много по-плаха (вероятно България без него), „мека държава“ в реториката си срещу войната и че някои от нашите доставки през Полша рязко ще намалеят“, заявява дословно той в интервюто пред авторитетната медия.

Думите са в контекста за оставането на цялата власт в ръцете на президента Румен Радев, който е изкаран от бившият му служебен министър про-руски настроен.

„Уважаеми колеги, във връзка с появилите се в медиите публикации за оказвана помощ от България за Украйна, сме длъжни да уточним, че страната ни изпълнява стриктно решението на Народното събрание от 04.05.2022 г. и предоставя помощ единствено и само съобразно документа. С уважение, Правителствена информационна служба“, отговарят от екипа на Петков.

А според приетия документ България осъществява „доставки на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи и хранителни стоки“. Освен това изнася ток и зърно от Украйна (което, разбира се, не се случва) и извършва ремонт на украинско въоръжение, от което реално би печелил българският военно-промишлен комплекс.

Ако Петков наистина е казал това, което твърдят от екипа му, излиза, че според него Радев ще спира доставки на храни и лекарства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати