Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството отпуска 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика

Политика

Правителството отпуска 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика

Това е най-красивият коледен подарък за националния отбор, заяви Илиана Раева

Правителството ще отпусне 1,5 млн. лв., за да бъде изградена нова зала за художествена гимнастика. Тя ще се намира в комплекс „Раковски“, където тренира националният ни отбор по художествена гимнастика. Новината съобщи в Министерски съвет министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„С изграждането на залата ще се реши един много наболял проблем с материалната база за подготовка на националните състезателки“, коментира министър Кралев.

Новата зала ще бъде на 10 метра от старата и двете ще са свързани с топла връзка.

„С изграждането на новата няма да се възпрепятства подготовката на гимнастичките“, посочи още Кралев. Той не се ангажира с точни срокове за изграждането на залата, защото това зависи от провеждането на обществената поръчка, но изрази надежда тя да е готова до края на годината.

„Днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика“, заяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на правителството за подкрепата и обеща още по-големи успехи за родните грации.

„Това е исторически ден за българската художествена гимнастика. Много сме щастливи. От името на целия отбор искам да изкажа огромните си благодарности към премиера Бойко Борисов и правителството, както и на министър Красен Кралев, който е винаги до нас и ни помага“, сподели капитанът на отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова.

В началото на правителственото заседание премиерът Борисов обясни, че това е едно обещание, което все още не са изпълнили и сега е времето да го направят. На заседанието бяха и целият национален отбор по художествена гимнастика, заедно с техните треньори и Илиана Раева. Те подариха на премиера и златна топка.

Както е известно на съществуващата зала на стадион „Раковски“ беше извършен основен ремонт през ноември и декември тази година на обща стойност 250 000 лева. Строително-монтажните работи включват монтаж на нова дървена подова настилка, възстановяване на гипсокартон  след течове и изолация на тръби, цялостно пребоядисване, монтаж на осветление и дървени врати. Предстои освежаване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и изграждане на възстановителен център.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

сивата котка Уф,Раева се е подмокрила от тези 1,5 млн. А иначе за болни деца няма милион.
27.12.2018 22:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети