Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството отпуска 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика

Политика

Правителството отпуска 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика

Това е най-красивият коледен подарък за националния отбор, заяви Илиана Раева

Правителството ще отпусне 1,5 млн. лв., за да бъде изградена нова зала за художествена гимнастика. Тя ще се намира в комплекс „Раковски“, където тренира националният ни отбор по художествена гимнастика. Новината съобщи в Министерски съвет министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„С изграждането на залата ще се реши един много наболял проблем с материалната база за подготовка на националните състезателки“, коментира министър Кралев.

Новата зала ще бъде на 10 метра от старата и двете ще са свързани с топла връзка.

„С изграждането на новата няма да се възпрепятства подготовката на гимнастичките“, посочи още Кралев. Той не се ангажира с точни срокове за изграждането на залата, защото това зависи от провеждането на обществената поръчка, но изрази надежда тя да е готова до края на годината.

„Днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика“, заяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на правителството за подкрепата и обеща още по-големи успехи за родните грации.

„Това е исторически ден за българската художествена гимнастика. Много сме щастливи. От името на целия отбор искам да изкажа огромните си благодарности към премиера Бойко Борисов и правителството, както и на министър Красен Кралев, който е винаги до нас и ни помага“, сподели капитанът на отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова.

В началото на правителственото заседание премиерът Борисов обясни, че това е едно обещание, което все още не са изпълнили и сега е времето да го направят. На заседанието бяха и целият национален отбор по художествена гимнастика, заедно с техните треньори и Илиана Раева. Те подариха на премиера и златна топка.

Както е известно на съществуващата зала на стадион „Раковски“ беше извършен основен ремонт през ноември и декември тази година на обща стойност 250 000 лева. Строително-монтажните работи включват монтаж на нова дървена подова настилка, възстановяване на гипсокартон  след течове и изолация на тръби, цялостно пребоядисване, монтаж на осветление и дървени врати. Предстои освежаване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и изграждане на възстановителен център.  

 


Коментари (1)

сивата котка Уф,Раева се е подмокрила от тези 1,5 млн. А иначе за болни деца няма милион.
27.12.2018 22:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема