Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правната комисия в НС "резна" ротацията при председателството на Комисията за контрол над службите

Политика

Правната комисия в НС "резна" ротацията при председателството на Комисията за контрол над службите

Правната комисия в НС резна ротацията при председателството на Комисията за контрол над службите - Tribune.bg
Снимка:

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения да бъде конструирана и ръководена по модела на останалите парламентарни комисии, а именно с избор на председател и численост при спазване на съотношението в числеността на парламентарните групи. Това предложение подкрепи парламентарната комисия по правни въпроси. Проекторешението за изменение на правилника на НС е внесено от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов.

Според настоящите правила комисията се формира на паритетен принцип и се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия според числеността на парламентарните групи. Именно заради ротацията от началото на тази сесия за неин председател беше избран Николай Дренчев от „Възраждане“.

По настоящата уредба за начина на сформиране и избиране на ръководство на комисията, а именно численост на паритетен принцип и редуване на председателството от парламентарните групи, прави комисията неефективна и неработеща, посочват в мотивите си вносителите на предложението.

Още днес ще изготвим поправка в правилника на НС и председателят на тази комисия да се избира пропорционално, а не ротационно, обясни преди дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. За „Възраждане“ не би било проблем, ако загуби председателското място в комисията за контрол на службите, каза днес председателят на партията Костадин Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети