Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преди гласуването: Депутатите на различни позиции за военната помощ за Украйна

Политика

Преди гласуването: Депутатите на различни позиции за военната помощ за Украйна

Преди гласуването: Депутатите на различни позиции за военната помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Часове преди депутатите да гласуват прдоставянето на военна помощ за Украйна, партиите продължават да са на разнопосочни позии за това. На двата полюса остават и колаиционните партньори. БСП отново заявиха, че няма да подкрепят предложението, а ДБ заявиха, че НС трябва да даде кураж на кабинета за вземане на правилно решение.

„Има напрежение между държавния глава и българския национален интерес.“ Това заяви на влизане в НС съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

„Принципна позиция на България не би трябвало да застрашава коалицията. Въпросът е парламентът да даде кураж на правителството да вземе правилното решение“, допълни той.

Ивайло Мирчев от своя страна подчерта, че „Демократична България“ никога не е работила с ултиматуми и няма да има такъв за излизане от коалицията по решението за военна помощ за Украйна.

„Повече от ясно е, че няма да заставаме зад износ на оръжие и боеприпаси за Украйна“. Това заяви депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

Той допълни, че левицата и тази сутрин обсъжда темата, но не очаква решение, различно от публично оповестеното от тях.

„Напрежението в коалицията е непреодолимо. ГЕРБ ще подкрепи своето предложение за оказване на помощ за Украйна“, заяви депутатът Тома Биков преди днешното гласуване в пленарна зала.

„Имаме нова геополитическа ситуация и който не е разбрал, ще си отиде заедно със старата“, каза още Биков

„България няма място във войната, освен като посредник. Под диктат на Американското посолство България се включва на страната на една от двете воюващи страни. Това е и в противоречие с общественото мнение.“, коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.  

„Ако решението за военна помощ на Украйна бъде взето, ние няма да имаме правителство, ние ще имаме едно марионетно правителство под чужд диктат“, обясни той и допълни, че според него дневният ред на България е различен от този на страните в Европа, които вече помагат на Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати