Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предложеният за шеф на КЕВР с амбиция да има соларни панели на всеки покрив (ОБНОВЕНА)

Политика

Предложеният за шеф на КЕВР с амбиция да има соларни панели на всеки покрив (ОБНОВЕНА)

Предложеният за шеф на КЕВР с амбиция да има соларни панели на всеки покрив (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Станислав Тодоров беше избран за председател на комисията със 123 гласа "за", Христо Иванов се карантинира

„Работил съм в държавна администрация 3 години и обществени поръчки, знам кога закона трябва и не трябва да се прилага. След краткия ми престой работих за водещи инвеститори. През по-голямата част съм работил за частни компании и частни поръчки, управлява съм договори на стойност над 300 млн. евро, като голяма част са сключвани от мен. През цялото време съм се ползвал с доверието на тези хора, затова че добре управлявам парите“, заяви от трибуната на Народното събрание предложения за председател на КЕВР от „ПП“ Станислав Тодоров.

Той изтъкна работата си в ИЕС, като едно от най-големите енергийни предприятия в България. Тодоров отчете, че е отлично запознат какво да търси и преценява като част от КЕВР. Според него голяма част от правомощията на комисията се изразяват в това дали договорите и цените могат да се признаят за такива.

„Опита ми е много релевантен и КЕВР само ще спечели, ако ме изберете за председател на КЕВР. Съзнавам, че отговорността е много голяма и смятам, че цените в България се определят от комисията. Популярната теза, че министъра на енергетиката може да влияе е вярна до някъде, доколкото голяма част от ел.енергията се произвежда от държавни предприятия. КЕВР са тези, които трябва да разберат от какво и как се определят цените. Министърът на енергетиката и правителството не могат да влияят на цените“, заяви още Тодоров.

По думите му трудно може да се говори за свободен пазар, когато 80% се държи от държавата, като трябва да се направи така, че и бизнеса да се възползва от добрите предимства дадени от България.

„Цялата енергийна структура на Европа и света се промяна. Ако се интересуваме само как да защитим частните или политически интереси ще катастрофираме. Затова не само соларни паркове да се строят от близки до властта хора, а всеки да може да си сложи такива панели на покрива. Считам, че има какво да се промени в работата на регулатора, аз лично уважавам г-н Иванов и като експерт, и като ръководител. КЕВР обаче не може да е пъдар на бизнеса“, заяви още  Тодоров.

След гласуване Тодоров беше избран за председател със 123 гласа „за“, 12 „против“ и без въздържали се. От ГЕРБ отказаха да участват в гласуването, тъй като обявиха, че излора е незаконен. Христо Иванов, който е под карантина не беше на линия в този час и не успя да гласува. Същото беше и гласуването за член на КЕВР.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати