Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предозиране: Радостин Василев излезе с две гумени ръце на трибуната

Политика

Предозиране: Радостин Василев излезе с две гумени ръце на трибуната

Предозиране: Радостин Василев излезе с две гумени ръце на трибуната - Tribune.bg

Дебатите по промените в Наказателно-процесуалния кодекс се превърнаха в пореден повод за остър сблъсък в Народното събрание. Най-активни от „Продължаваме промяната“ са двамата топ юристи на ПП в парламента: Бойко Рашков и Радостин Василев.

Вторият излезе на трибуната с две изкуствени ръце и определи думите на съпартиеца си като „лекция“ по НПК.

„Вашата лекция по НПК предизвика тежки психически разстройства в колегите от ГЕРБ, конкретно Георг Георгиев. Въздържайте се от толкова тежки експертни изказвания от трибуната, защото те водят до много тежки ментални изкривявания“, заяви той, явно приемайки, че си служи с много тежък сарказъм и огромно остроумие.

Василев определи изказванията от трибуната за „градинаря на Рашков“, газовите сделки и криптофараоните като „всякакви глупости“.

„Тези две ръце съм ги донесъл на Георг Георгиев, той има афинитет към ръцете, Те ще му свършат работа – според нуждите му естествено. Защото неговите умения са в това да целува ръце“, каза Василев и остави двете играчки на трибуната, откъдето бяха свалени от квесторите.

Това не е първият случай, в който депутати от промяната си вадят играчките от парламентарната трибуна. В предишния парламент Атанас Михнев, който за нещастие не успя да влезе отново в Народното събрание, записа завинаги името си в историята на тази институция, разнасяйки детска количка.

Пак обърнаха НС на детска градина: Депутат от ПП си извади количката на трибуната

„Ставаме свидетели на изстъпления от най-високата трибуна в държавата. Тя не трябва да бъде окичвана с играчки – може би за напреднали във възрастта. Хората имат право на фетиши, но нека да използват тези свои играчки вкъщи“, предложи Александър Иванов от ГЕРБ.

Вежди Рашидов помоли да се уважава парламентът, защото ако са тук, за да се забавляват, има и други детски градини.

В крайна сметка депутатите приеха на първо четене четири от общо пет законопроекта за промени в НПК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети