Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След КСНС: Председателят на НС е с COVID-19

Политика

След КСНС: Председателят на НС е с COVID-19

Снимка:

Председателят на Народното събрание Никола Минчев е дал положителен тест за COVID-19. Той участва в Консултативния съвет за национална сигурност, а според информацията на парламентарния пресцентър Минчев се почувствал зле след това и си направил тест.

През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Припомняме, че заседанието „Дондуков“ 2 продължи повече от 6 часа, като всички участници бяха в една стая през цялото време. Докато решението на РЗИ излезе би следвало всички присъстващи да се самоизолират.

Така на практика в изолация ще бъдат и председателите на парламентарните групи, както и премиерът Кирил Петков, който само след няколко дни трябва да пътува за Северна Македония.

От протоколните снимки се вижда, че Николов е седял до Румен Радев, който е без маска. Десислава Атанасова е на разстояние, но с маска. В залата без предпазни средства са вътрешният министър Бойко Рашков, както и лидерът на ДБ Христо Иванов.

БГНЕСБГНЕС

На КСНС присъстваха още вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, министрите на вътрешните работи и на отбраната Бойко Рашков и Стефан Янев, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, ръководителите на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Държавна агенция „Разузнаване“.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема