Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на НС на Австрия: Ценим високо усилията на България за опазването на границите

Политика

Председателят на НС на Австрия: Ценим високо усилията на България за опазването на границите

Председателят на НС на Австрия: Ценим високо усилията на България за опазването на границите - Tribune.bg
Снимка:

„Ценим високо усилията на България за опазването на външната граница на Европейския съюз (ЕС). За нас България е важен партньор.“ Това каза председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка при посещението си на българо-турската граница, в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" днес, съобщава БТА.

Той бе придружаван от председателя на Народно събрание Росен Желязков, по чиято покана е у нас. Хилядите опити за нелегално преминаване у нас, които бяха цитирани и които са предотвратени, показват, че предизвикателството е огромно и това е общоевропейски ангажимент, посочи Желязков. Вярвам, че ще бъде оценено, че се справяме по най-добрия възможен начин с помощта на нашите партньори от ЕС, посочи той.  

Българската държава се справя изключително успешно с противодействието на нелегалната миграция, отбеляза и главният секретар на МВР Живко Коцев. Той отчете значително увеличение - с над 75 %, на наказателните производства, свързани с трафика на хора и с 30 % на осъдителните присъди.

Соботка и Желязков посетиха участък от сухоземната държавна граница с Турция, където разгледаха инженерното възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение. Те бяха запознати с дейността на "Гранична полиция" от зам.-директора на институцията Радослав Кулеков, както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България.

След това Росен Желязков и Волфганг Соботка посетиха граничния пункт "Капитан Андреево", за да наблюдават в реално време обработването на документите и извършването на граничния контрол на преминаващите превозни средства и лица. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети