Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на НС: ПП сме си същите, има промяна в отношението на Радев към нас

Политика

Председателят на НС: ПП сме си същите, има промяна в отношението на Радев към нас

Председателят на НС: ПП сме си същите, има промяна в отношението на Радев към нас - Tribune.bg
Снимка:

„Ние сме си същите, изпитваме уважение към Румен Радев, но аз лично усещам промяна в неговото отношение към нас”, каза в интервю за бТВ последният председател на това Народно събрание Мирослав Иванов. Според него е „много странно“, когато държавният глава, който трябва да е „балансьор и обединител, непрекъснато и само критикува действията на правителството и на Народното събрание”.

Иванов посочи, че президентът се е изказвал в нарушение на Конституцията, като е давал изявления пред медиите по въпроси, свързани с Република Северна Македония. Иванов е на мнение, че това е тема, по която решения взима правителството, а държавният глава се е опитал „да изпълнява длъжности, които не са му присъщи”.

Той описа последният си работен ден в НС като известно обекчение. 

„Аз лично се чувствам много разочарован от това, което виждам пред себе си, защото голяма част от народните представители се държат арогантно, надменно, без капка уважение към своите колеги. Това е трудно да бъде ограничавано и да се насочва в посока, в която да бъдем градивни и да ковем закони, а не да влизаме в цинични обиди”, посочва Иванов.

Той добави, че очаква ПП да е първа политическа сила, както и че ще има по-висока избирателна активност на предстоящите избори през октомври.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети