Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Никой няма да скача върху гърба на БСП, няма да позволим да се подиграват с нас

Политика

Нинова: Никой няма да скача върху гърба на БСП, няма да позволим да се подиграват с нас

Нинова: Никой няма да скача върху гърба на БСП, няма да позволим да се подиграват с нас - Tribune.bg
Снимка:

БСП отива на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа, увери в публикация след участието си вчера вечерта в „Панорана” по БНТ лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя написа, че партията е подходила  много отговорно, „бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха помежду си. Не го направихме само на думи, а изготвихме програма, предложихме 79 закона на Народното събрание, за да сме сигурни, че има мнозинство. Подходихме разумно и мъдро”. 

„В последната година БСП се промени и от партия, с която никой не е искаше да разговаря, се е превърнахме в единствената партия, която можем да говори с всички”.

Нинова отбеляза, че истерията около връщането на мандата е изкуствено създадена и уточни, че БСП не е нарушила Конституцията и на милиметър. Според нея е имало шанс за трети кабинет, но „ГЕРБ и ДПС дръпнаха “Има такъв народ“ от преговорите, за да провалят този шанс”.

Тя допълни, че слабостите в коалицията са били заради недобрата комуникация: „Случваше се „Продължаваме промяната“ да обявяват решения, за които останалите партньори не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се налагаше след това да гасим пожари. Това беше грешка и в преговорите сега се опитахме да я поправим и се разбрахме за нов начин на работа на коалицията – предварително обсъждане и тогава обявяване на решенията“, заявява тя. Лидерката коментира още, че те никога не са нападали Радев първи: „Той създаде „Продължаваме промяната“ и ги изтласка към властта. Негови са думите „Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е различна държава“, негови са думите „Гласувайте за новите партии“. И още на първия месец след като създадохме правителство за смяна на онзи модел, започна канонада от критики.

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза „Нямате 100 дни“, каза „Социалната ви политика е провал“, при положение, че всички признаваха, че това е най-социалният бюджет. Нито ден спокойствие не дадоха на правителството в изключително тежките месеци, в които се борихме да спасяваме България и хората. И така до последния ден, когато вчера си позволи да каже: „Вие оставате държавата в хаос“ и нито една дума за онези, които предизвикаха хаоса, които се уплашиха от промяната и свалиха правителството. Нито една дума за този модел, срещу който той изправи юмрука си. Затова чисто и открито вчера заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на БСП. Няма да позволим никой да се подиграва с Българската социалистическа партия, да ни обвинява незаслужено, особено за тези 6 месеца, в които направихме всичко по силите си да преведем България и да осигурим спокойствие”, увери министърът в оставка. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати