Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът инспектира строежа на АМ „Хемус“ (ВИДЕО)

Политика

Премиерът инспектира строежа на АМ „Хемус“ (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов инспектира и строителството на АМ „Хемус“ в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“.

„След 2 месеца този участък на АМ „Хемус“ от п.в. „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“ ще е с чакъл вече. Отчуждителните процедури се забавиха, но скоро за минути ще се минава по трасето. Навсякъде правим съоръжения, за да се свързва старият път със селата. Успяхме да запазим и гората“, сподели премиерът.

Той посочи, че след завършването на цялата магистрала, магистрала „Тракия“ няма да е толкова натоварена. Освен това АМ „Хемус“ ще гарантира и развитието на Северна България.

„Искам октомври-ноември до Търговище да стигнем“, сподели премиерът.

Той подчерта, че се работи усилено за изграждането на магистралата. 

„Всичко, което е необходимо за автомагистрала „Хемус“, сме го осигурили, така че изграждането ѝ да е необратим процес. От скалата път се прави! И пак - бързо се строи, няма празници, няма делници, работи се много усърдно“, заяви той.

Изграждането на отсечката от п. в. „Белокопитово“ до п. в. „Буховци“ започна през 2018 г., но строителството се забави заради обжалване на отчуждителните процедури. Работеше се в участък от близо 1,5 км, където строително-монтажните работи са вече изпълнени на 95%.

Очаква се сериозен напредък и в оставащите близо 15 км от трасето. За тях бе получено разрешение за строеж в края на 2019 г. и в момента се правят насипи, изкопи, укрепване на откоси, бетонови, кофражни, армировъчни работи. Извършва се реконструкция на водопровод. Работи се и по големите съоръжения. През 2019 г. държавната фирма „Автомагистрали“ започна  строителството и на новите 134 км от магистралата в участъка от п. в. „Боаза“ до пресичането с първокласния път Русе-Велико Търново. Очаква се АМ „Хемус“ да е готова през 2023 г.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети