Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре

Политика

Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре

Министър -председателят посети компания, произвеждаща части включително за медицинско оборудване и респиратори в Търговище

Добрите условия за бизнес в България и съвместните усилия за привличането на повече инвестиции бяха тема на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен. Двамата разговаряха в Търговище, където посетиха завода на ХОВАГ. Кабелната компания, произвеждаща части включително за медицинско оборудване и респиратори, е член на Българо-швейцарската търговска камара и има над 100 служители, постигащи 100% качество на продукцията.

„Условията за бизнес в България са добри. Посолството и Българо-швейцарската търговска камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да инвестират в страната“, заяви посланикът на Швейцария Мюриел Берсе в рамките на разговора.

Премиерът Борисов изтъкна активната работа на правителството в подкрепа на бизнеса и инвестициите в България. По думите му е важно това, че инвеститорите проявяват интерес към различни градове в страната. Министър-председателят посочи и огромното предимство, което дават магистралите и добрата инфраструктура. „Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре“, изтъкна Борисов. Премиерът отбеляза, че много европейски компании са преосмислили, че е по-добре в Европа да се произвеждат важните неща, включително България. От ръководството на завода показаха производствения процес, специално демонстрираха работата на машина, създадена в България и след това внедрена и в производството на концерна извън страната.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен за усилията в интерес на развитието на отношенията между България и Швейцария, включително в икономическата сфера. Към края на месец юни 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария в България възлизат на 1.37 млрд. евро, с което страната се подрежда на десето място по размер на преки чуждестранни инвестиции в България. Швейцарските инвеститори осъществяват своята дейност в традиционно бързо развиващи се през последните години в България сектори.  

 


Коментари (3)

Най-важното е да си подаваш оставката мафиотчо- психопатчо и да дойде едно служебно правителство с компетентни хора. Аман от мутри и мерзавци, които ограбиха България.
14.12.2020 12:57 / Отговор
Отговор Само с лозунги и евтина помия власт не се взема! Хайде понапъни някоя гънка, па може и да се получи!
14.12.2020 16:11
Емил Генов А ти, какво направи за България, че толкова разпалено плюеш?
14.12.2020 19:25

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още