Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пренареждане в групата на БСП, Вигенин става зам.-шеф на парламента

Политика

Пренареждане в групата на БСП, Вигенин става зам.-шеф на парламента

Снимка:

Кутев аут от ръководството, Жаблянов – от ПАСЕ

Драстични промени в ръководството на ПГ на БСП са били гласувани на днешното заседание групата, предава „24 часа“. Промени са направени и в международните делегации и комисии.

Парламентарната група е взела решение да предложи за зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин, а неговият ресор в ръководството на групата ще вземе Димитър Данчев.

Валери Жаблянов вече не е представител на левицата в ПАСЕ, неговото място ще заеме Анелия Клисарова. Причината за смяната е отсъствието на Жаблянов от последното заседание на ПАСЕ миналата седмица, на което са се гласували Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия.

Това бе един от аргументите на соцлидерката Корнелия Нинова да поиска отстраняването му и от Изпълнителното бюро на партията, а червеният пленум в неделя я подкрепи.

От ръководството на групата е освободен Антон Кутев, който е свален и от председателския пост на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента. За негово място в комисията е предложен Георги Гьоков, а в ръководството на групата ще го наследи Пенчо Милков, който получава ресор парламентарен контрол.

Групата на социалистите ще има и нов секретар по медийна политика - на мястото на евродепутатката Елена Йончева застава Александър Симов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още