Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Жаблянов аут от Изпълнителното бюро на БСП

Политика

Валери Жаблянов аут от Изпълнителното бюро на БСП

Валери Жаблянов аут от Изпълнителното бюро на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Политическата линия, която се налага е много слаба и ще има негативни последици за БСП, коментира той

Валери Жаблянов вече не е член на изпълнителното бюро на БСП. Предложението дойде от лидера на партията Корнелия Нинова, а за него със „за“ са гласували 60 души, около 10 са били „против“, а 20 са се „въздържали“.

Нинова предлажи и Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 20 души. Нейните предложения са Весела Лечева, Асен Гагаузов, Георги Свиленски, Стоян Мирчев, Манол Генов, Милка Христова и Николай Бериевски. Имената бяха приети с 92 гласа „за“.

„Имаше предложение на Нинова, които се свеждаха до моята оставка. Три бяха аргументите, първият беше, че не съм се постарал да подготвя доклада за конгреса, вторият беше за организацията, а третият, че не съм присъствал на ПАСЕ. И трите бяха опровергани от членове на Националния съвет, както и в моето изказване. Комисията по идейно и програмно развитие на БСП изработи Визия за България и Визия за Европа. Считам, че комисията работеше и ще работи. Третият аргумент дори не искам да го коментирам. Когато преди три седмици тя свали доверието си от мен, дори не се знаеше, че има заседание на ПАСЕ", заяви Жаблянов.

Не е ясен принципът, по който са вкараните новите 7 в ИБ на БСП, смята още той.

Жаблянов допълни, че отсъствието на БСП от парламента е било изключително голяма грешка, което се е отразило и на изборите.

"Очевидно политическата линия, която се налага е много слаба и ще има негативни последици за БСП", допълни той.

Трябва да имаме диалог с правителството за защита на националните и социални права, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети