Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Превозвачите: Ще видим какво ще стане във вторник, може и протестът да е безсрочен

Политика

Превозвачите: Ще видим какво ще стане във вторник, може и протестът да е безсрочен

Превозвачите: Ще видим какво ще стане във вторник, може и протестът да е безсрочен - Tribune.bg
Снимка:

„Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите“, обявиха превозвачите, цитирани от БНР.

Те обаче са готови, ако бъдат поканени на нова среща с властта, да се отзоват за нови преговори. В четвъртък премиерът Кирил Петков избухна на срещата с превозвачите и им заяви, че или ще слушат каквото той е решил, или могат да си тръгват. Така преговорите приключиха след скандал, а ден по-късно дори изтече запис как Петков и министри 10 минути говорят на превозвачите за геополитика, а на възраженията им че не е по темата той започва да вика да не си въобразяват, че ГЕРБ ще се върнат и ще решат проблемите.

Скандален запис от срещата на Петков с превозвачите (ОБНОВЕНА)

„Автобусните превозвачи са готови за още един диалог с представителите на държавата, за да не се стига до провеждането на протести“, обяви Магдалена Милтенова. Тя добави, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша:

„Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се планира - това всичко ще се отрази на джоба на българския потребител, така че ние в момента защитаваме, не само интересите на българските превозвачи, а интересите на целия български народ“, каза тя.

От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си:

„Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през осигуряване на директни помощи за превозвачите - цяла Европа намери тази възможност. Единствено България не може да намери възможност да осигури възможност на българските граждани да ползват по-нормални услуги“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети