Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандален запис от срещата на Петков с превозвачите (ОБНОВЕНА)

Политика

Скандален запис от срещата на Петков с превозвачите (ОБНОВЕНА)

Скандален запис от срещата на Петков с превозвачите (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

„Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт“, коментираха от Министерския съвет

Излезе аудиозапис от скандалната среща на премиера Кирил Петков с превозвачите.

Представители на бранша, които вчера напуснаха обидени срещата разпространиха скандалните думи на министър-председателя.

Според тях записът е направен именно на срещата в Министерския съвет, а един от гласовете е на Кирил Петков.

„Оставка на трима министри, ако се случи, означава просто цялото правителство пада. Да помислим какво означава. Означава служебен кабинет, следващи избори. А следващите избори комбинация от „Възраждане“ и разни други новородени партии. Шансът за някакво правителство ….май че България ще плаче“, казва гласът, който според тях е на премиера.

„Ако искате трите оставки, продължавайте, спрете центъра. Ще ни направите най-голямата услуга на нас тримата. Някак си в България всеки гледа себе си. И всеки си вика, абе аз да се уредя аз. С този мироглед тази държава е загубена.“, допълва той.

„Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там”, казва още гласът.

„Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по конкретна тема. В момента разводнявате темата. Вие имате среща в 17:00 часа след това. И въпросите, които ние сме ви поставили, остават без отговор в момента. Така че много ви моля, нека да не разводняваме“, казва друг глас.

„Повярвайте ми, ако не искате да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз решавам тук как ще говоря и какво ще говоря“, казва първият глас.

 

Превозвачите: Напуснахме срещата с премиера, държа се неуважително, заяви, че той командва

Що се отнася до автентичността на записа на практика от Министерски съвет го потвърждават с тези думи:

„Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Кабинетът категорично не търси конфликт.“, се казва в съобщение до медиите изпратено от „Дондуков“ 1.  

Според тях това ставало ясно именно с инициираните от кабинета поредици от разговори с бранша.

„За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора.“, допълват от МС.

От там посочват, че една от мерките, които кабинетът ще инициира през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ.

Записът вижте тук:  

 


Топ новини

виж още