Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентството продължава да отрича вината на Пламен Узунов по скандалната поръчка на автомобили за МВР

Политика

Президентството продължава да отрича вината на Пламен Узунов по скандалната поръчка на автомобили за МВР

Президентството продължава да отрича вината на Пламен Узунов по скандалната поръчка на автомобили за МВР - Tribune.bg
Снимка:

От „Дондуков“ 2 твърдят, че процедурата е започнала по време на кабинетра „Борисов 2“

„Президентската институция настоява за пълното изсветляване не само на тази съмнителна доставка на автомобили за МВР от правителството на Бойко Борисов, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо“. Това разпространиха до медиите от прессекретариата на държавния глава в отговор на въпроси от страна на медии.

„Периодичното тиражиране на внушението, че като служебен министър на вътрешните работи през 2017 г. Пламен Узунов е сключил договор за доставка на 290 високопроходими автомобили за МВР няма да го превърне в истина. Тази медийна „сензация“ бе предложена на вниманието на гражданите и през пролетта на 2019 г. и си остава също толкова в разрез с истината към днешна дата.

Процедурата по закупуване на въпросните автомобили от МВР е стартирана през есента на 2016 г. от второто правителство на премиера Бойко Борисов и е приключила с подписването на договор 10 месеца след изтичането на мандата на Пламен Узунов като служебен министър на вътрешните работи. Въпросният договор не само е подписан по време на третия кабинет на Бойко Борисов на 22 февруари 2018 г., почти 10 месеца след края на мандата на служебното правителство, но и посоченият краен срок за изпълнение на същия договор е септември 2017 г. Заради това очевидно противоречие в началото на февруари 2018 г. Европейската комисия е информирала МВР, че при сключване на въпросния договор за страната ни може да последва финансова санкция. Министерството на вътрешните работи е пренебрегнало препоръката на ЕК и на 22 февруари 2018 г. е подписало договора“, пишат в заключение от „Дондуков“ 2. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Дундьо Търга проведен от Узунов, параметрите за търга променени от служителка на Узунов....но според Радев виновен е Борисов??? Е, защо е било това бързане, защо се променят параметрите и се провежда търг от служебно правителство, след като служебните правителства имат право само да подготвят и проведат избори за НС??? Да не забравяме, че по същото време бяха променени параметрите и за поръчка на изтребители, така, че да паснат единствено на Грипен... Хайде стига, не сме толкова наивни. В нета има документи, ясно се вижда датата, на която са уточнени параметрите и датата на търга....който е спечелен от Гриша Ганчев. Какво изненада, нали???
02.02.2021 18:51 / Отговор
Анастас #

Просто Копанара от село Славяново, Сър !!!

Насран и вмирисан, но Борисов Му е виновен ...

Не случайно посерковците на ДСБ го харесаха и гласуваха за него.

(иискрено'и'лично)
02.02.2021 19:21 / Отговор
ха ха навряха ли ви го тъпи червени копанари,мръсна измет
02.02.2021 23:54 / Отговор
коментар Ама таратаковерите, ? и :), пък и някои други се скриха веднага!С наакани дупета са другарите!
03.02.2021 09:31
коментар Президентството отрича играта която са направили, а ОЛАФ не отрича, че играта на президентството е направена!И Лаура Кьовеши също не отрича, че играта на радев и неговите 'мутри вън'!Дори ОЛАФ казаха на радев, че втори мандат за сега няма да има защото ще бъде разследван и там за игрите си!
Къде са другарите: '?', ':)' и таратаковера неорките на бкп да си кажат мисълта!
Обаче не чувам мнението на др.нинова за нейния човек радев!Също така нещо и др.с.трифонов мълчи по отношение на др.радев за ОЛАФ!!!
03.02.2021 09:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети