Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. При кабинета „Петков“ държавата е затваряла по празници?

Политика

При кабинета „Петков“ държавата е затваряла по празници?

При кабинета Петков държавата е затваряла по празници? - Tribune.bg
Снимка:

„Само 164 дни управлявахме“, заявява от няколко дни Лена Бориславова от ПП. Кандидат-депутатката пуска и агитационни материали в социалните мрежи, на които пише че това кратко време не им е стигнало за някои важни за държавата процеси.

Истината обаче отново няма нищо общо с твърденията на „Промяната“. Ако приемем за чиста монета думите на Лена Бориславова, то тогава излиза, че правителството на Кирил Петков стриктно е почивало по празниците. На практика държавата е била затворена в половината мандат на Кирил Петков и компания.

Само Асен Василев и Кирил Петков обаче са прекарали в управлението на държавата 360 дни. 128 дни като министри в първото служебно правителство на Стефан Янев (12 май – 16 септември 2021 г.)

Като министър-председател и министър на финансите двамата съпредпредедатели на ПП е трябвало да работят точно 232 дни в редовния си кабинет (13 декември 2021 г. - 2 август 2022 г.)

Припомняме, че по време на управлението си Кирил Петков почти всеки уикенд беше на почивка в някой зимен курорт, а лятото отиде със семейството си на море. В същото време инфлацията стигаше рекордни стойности за ЕС. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети