Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Продължава обсъждането на бюджета за държавното обществено осигуряване

Политика

Продължава обсъждането на бюджета за държавното обществено осигуряване

Продължава обсъждането на бюджета за държавното обществено осигуряване - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът продължава с обсъждането на бюджета на държавното обществено осигуряване.

След като снощи заседанието беше прекъснато, днес предстои гласуването на размера на минималната пенсия. Темата се оказа в центъра на скандал в парламента.

Депутатите отложиха за днес гласуването на бюджета на държавното обществено осигуряване, след като народни представители от "Атака" и БСП наобиколиха парламентарната трибуна.

От двете партии поискаха поименно гласуване на текстовете по размера на минималната пенсия, заложена в бюджета на ДОО за 2020 г.

Предложението е тя да стане 250 лв. от 1 юли. Вчера се появиха предложения пенсията да е 300 лв. или за 500 лв., макар че според процедурата такива не могат да бъдат правени при обсъждане на второ четене.

На трибуната първо се качиха Филип Попов, Христо Проданов и Георги Свиленски, след това към тях се присъединиха и други техни колеги от "БСП за България", след което ги последваха и депутати от "Атака".

Председателстващият пленарното заседание Емил Христов заяви, че БСП възпрепятстват работата на заседанието, че ще накаже някого, след което прекрати работата на парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати