Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Продължава Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа

Политика

Продължава Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа

Снимка:

Бойко Борисов ще се срещне с президента на Северна Македония

Продължава Срещата на върха на  страните участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Вторият ден от срещата стартира със семейна снимка.

Форумът продължава с встъпително обръщение на домакина – председателят на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик. Следват пленарните сесии с участието на министър-председателя Бойко Борисов и другите държавни и правителствени ръководители.

В рамките на форума в Сараево лидерите ще обсъдят засилването на свързаността в областта на инфраструктурата, бизнеса, дигитализацията и връзките между младите хора.

Държавните и правителствените ръководители ще дискутират важни за региона проекти, ключови за икономическия растеж и за подобряване на живота на гражданите от тези страни. За това категорично допринася и задълбочаването на сътрудничеството между ПСЮИЕ и Европейския съюз.

Вчера по време на форума премиерът Борисов разговаря с президента на Турция Реджеп Ердоган, както и със сръбския премиер Ана Бърнабич. Днес  се очаква той да разговаря с президента на Северна Македония Стево Пендаровски. Двустранна среща ще има и с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още