Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Продължаваме промяната“ за протеста на „Възраждане“: Безразсъдна хулиганска проява

Политика

„Продължаваме промяната“ за протеста на „Възраждане“: Безразсъдна хулиганска проява

Снимка:

Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да печелим гласоподаватели, заявяват в декларация ПП

„Продължаваме промяната“ излезе с декларация по повод вчерашния протест пред Народното събрание и Министерството на здравеопазването, организиран от „Възраждане“ срещу зелените сертификати.

„Вчерашния ден 77 човека са загубили живота си в битката с ковид. Грубо това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много новозаразени от началото на кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява, поставяне на риск живота на протестиращите, защото част от депутатите на „Възраждане“, които подстрекават този протест, първо са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ те ще развеят депутатската си карта и ще бъдат приети в претъпканите болници, а това е лукс, който техните избиратели нямат“. Това заяви от името на „Продължаваме промяната“ депутатът Николай Ангов.

„Искам да благодаря на служителите на МВР, които вчера без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите, за техния живот и за тяхната безопасност, също се погрижиха този протест, въпреки ескалацията и въпреки подстрекателството към щурм от депутатите на „Възраждане“, да няма пострадали от страна на протестиращите. И все пак над 8 полицаи пострадаха вчера“, посочи той.

„Две години ние вече се събуждаме с цифри за заболеваемостта и за починалите през изминалото денонощие. Много хора приемат това тежко, притеснявайки се за живота си и за живота на своите близки. Много хора се притесняват за работата си. Една шепа хора обаче сутрин, гледайки цифрите и гледайки настроенията, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на опасност живота на своите избиратели“, категоричен бе Николай Ангов.

Той призова народните представители:

„Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим възможно най-много човешки животи! Нека да оставим егото си! Нека оставим процентите подкрепа, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия. Призовавам дори тези, които наричат ваксината експериментална течност, да последват примера на част от своите лидери и депутати на „Възраждане“ и да се ваксинират. В крайна сметка, ако така наречената експериментална течност е пътят да спасим наши близки, не мисля, че е кой знае каква жертва“.

„Отхлабване на мерки е тема, която ще обсъждаме след преминаване на текущата вълна. По данни на Западна Европа това ще бъде една тежка вълна, в която те дават по-малко жертви. Да, има затваряния, защото животът се цени. И да, вълната я има и тя се развива въпреки ваксините, но не, хората не умират в такъв голям процент. Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да печелим гласоподаватели“, каза още Николай Ангов от „Продължаваме промяната“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема