Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предозиране: Икономиката ни е в подем, като изключим поскъпването на всичко

Политика

Предозиране: Икономиката ни е в подем, като изключим поскъпването на всичко

Предозиране: Икономиката ни е в подем, като изключим поскъпването на всичко - Tribune.bg
Снимка:

Янев обеща мерки срещу инфлацията, смята, че се справяме с COVID-кризата

Правителството подготвя пакет от мерки във връзка с инфлацията и скока в цените на основни стоки и услуги. Това заяви служебният премиер Стефан Янев и добави, че проблемът с поскъпването на горивата и електроенергията е в световен мащаб.

„Имаме системен проблем, че тази енергопроизвеждаща система у нас, била е системно неглижирана в последните 10-ина години. Предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до началото на другата седмица да ги обявим. Необходимо е да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система“, добави той, цитиран от БТВ.

Министър-председателят коментира, че са предприети мерки за създаването на достатъчно добри условия за бизнеса: „Нашите икономически показатели са много добри и страната се развива добре, като изключим този факт на повишаването на цените, което засяга хората от малките и средните предприятия“, твърди назначеният от Румен Радев служебен премиер.

„Специално с тези, които произвеждат и обработват метали, не е толкова остър проблемът например, защото заедно с ръста на цените на тока, имаше по-голям ръст на металите. Винаги е въпрос на баланс. Утре пазарът може да е различен. В последните няколко месеца виждаме, че икономиката се възстановява, това е положителен тренд. Световната икономика също се възстановява. Нека се опитаме да мислим позитивно", впусна се в икономически съждения премиерът.

Той допълни, че правителството полага ежедневни усилия за овладяването на здравната криза с COVID-19.

„Кризата е около нас, медицинските власти работят съобразно възможностите си. Мерките са налице и са адекватни. Смятам, че се справяме“, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети