Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Ангелов: Имаме сериозни съмнения за корупция на гърба на децата ни, Петков съобщава неверни данни за ваксинацията

Политика

Проф. Ангелов: Имаме сериозни съмнения за корупция на гърба на децата ни, Петков съобщава неверни данни за ваксинацията

Проф. Ангелов: Имаме сериозни съмнения за корупция на гърба на децата ни, Петков съобщава неверни данни за ваксинацията - Tribune.bg
Снимка:

„При тестовете за учениците има сериозни съмнения за корупция и злоупотреба с държавни средства. По този повод ще отправим официален въпрос пред министър Сербезова. Имаме много сериозни данни за хора, докладвали пред общественността резултатите от конкурса, фирми, които са предпочетени пред други. Става дума за организирана престъпна група, която е злоупотребила с доверието на българските граждани, на гърба на децата ни. Има сериозни съмнения, че министър Кацаров е замесен, постоянно лъжеше", заяви проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър пред „Нова нюз“.

Той разкри, че служебното правителство се е отказало от доставка на „Новавакс“.

„Ще си позволя да отправя съвет към Кирил Петков, защото съобщава неверни данни - казва, че за три дни са ваксинирани 90 000 души, това не е вярно. Поставени са 90 000 дози, 70-80% от тях може да се окаже, че са бустерни дози. Тоест това, което искам да кажа е, че премиерът трябва да работи добре с данните и цифрите“, сподели професорът.

По думите му правителството е било подведено от здравното министерство с прогнозната цена от 8 лева на тест, когато всъщност е била 2-3 лева.  

По думите му винаги когато има висока заболеваемост, тя е съпроводена с вземането на бързи и смели решения. „Ваксините са достатъчни за българските граждани. Стойчо Кацаров нанесе сериозни щети върху здравеопазването“, подчерта още проф. Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети