Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Ангелов: Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да сработи

Политика

Проф. Ангелов: Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да сработи

Проф. Ангелов: Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да сработи - Tribune.bg
Снимка:

Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да сработи, посочи пред БНР във Велико Търново депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов. Той определи решението на правителството за обвързване на мерките с реанимационните легла като измамно. Според бившия здравен министър тези легла се запълват последни, но когато са заети консервативните легла в лечебните заведения, това е основният проблем на системата.

„Идеята на правителството области, които нямат достатъчно реанимационни легла, да се вливат в области, които имат реанимационни легла, няма да сработи, защото чисто логистично пренасянето на един болен, който е с дихателна недостатъчност, пред интубация или интубиран с линейка, която е реанимобил с анестезиолог-реаниматор, е почти невъзможно в хода на една тежка пандемия“, подчерта проф. Костадин Ангелов. По думите му планът е писан от хора, които не познават как работи системата на здравеопазването.

„Планът противоречи на Закона за здравето. В него се говори за един правителствен подход - Министерският съвет взема някакви решения. Категорично това е противозаконно, тъй като решенията се вземат само по един начин – от здравния министър по предложение на главния държавен здравен инспектор“, категоричен е бившият министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати