Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ овладява имиджовия проблем, тактиката на Борисов държи партията на ниво

Политика

Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ овладява имиджовия проблем, тактиката на Борисов държи партията на ниво

Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ овладява имиджовия проблем, тактиката на Борисов държи партията на ниво - Tribune.bg
Снимка:

Скандалите били подготвени отдавна, зад тях личали „Да, България“ и БСП

„С оставките на Цецка Цачева и Ваня Колева ГЕРБ започна да овладява имиджовия си проблем, но е в процес. На всички е любопитно как ще се справи премиерът с казуса Цветанов. За разлика от БСП, винаги, когато има проблем, ГЕРБ изтегля човека от терена и това е правилната линия.“ Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ политическият психолог проф. д-р Антоанета Христова.

Тя предупреди, че моралното съмнение е проблем за всяка партия. Според нея премиерът трябва да  мисли за създаването на организационна  норма, че докато някой е политик, няма право да прави големи парични трансфери и сделки.

„И тогава Нинова ще трябва да постъпи по същия начин, защото около Йончева има също много въпроси“, подчерта анализаторът.

Според проф. Христова тактиката на Борисов да изтегля въпросителни фигури поддържа ГЕРБ на ниво, което БСП не може да достигне като рейтинг.

Много по-особен, според нея, е случаят с Цветан Цветанов, чието евентуално изтегляне може да причини вътрешен стрес.

„Стигаме до Цветан Цветанов, майстор на предизборни кампании, който за ГЕРБ е истински джакпот за организирането въобще на избори. Той владее системата, структурите много лесно го разпознават и ако той бъде изтеглен, може да се получи вътрешен стрес. За мен правилното решение е лекото оттегляне на Цветанов от първите редици, но не мога да кажа точно как. По никакъв начин политическата партия не трябва да се лиши от неговия капацитет и компетентност, но може би трябва да бъде поставен в позиция, която да не дразни“, предположи проф. Христова, която не прогнозира вътрешни междуособици в дисциплинирана партия като ГЕРБ с ясен лидер като Бойко Борисов.

Тя е категорична, че скандалите отдавна са подготвени, отлежават и чакат момента да бъдат извадени.

„Знае се, че този скандал е бил известен на група хора преди 6 месеца, а се вади в момента. С него бяха ударени четирима души наведнъж. Това, което е видимо, са източниците на скандала - те са свързани с финансиране от „Америка за България“, източници и журналисти се припознават като „Демократична България“ и „Да, България“. На повърхностно ниво играе тази тематична десница - това е най-видимо. Почти сигурно е, че те 100% имат една добра комуникация с фактори в БСП“, коментира още Христова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Корупцията Г-жо професор, това не е имиджов проблем, а корупция, преяждане с власт и манипулиране на простия народ. Просто всички са за затвора.
24.03.2019 08:00 / Отговор
Узунов Кои всички ?
24.03.2019 09:22

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети