Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Балтов: Редно е да има „зелен“ сертификат и за депутатите

Политика

Проф. Балтов: Редно е да има „зелен“ сертификат и за депутатите

Проф. Балтов: Редно е да има зелен сертификат и за депутатите - Tribune.bg
Снимка:

„Редно е да има зелен сертификат за депутатите, не е задължително, но е препоръчително“, заяви проф. Асен Балтов, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС.

Според него в момента цари хаос при управлението на здравната криза.

„Управляващите проспаха цялото лято, когато трябваше да се проведе информационна кампания за ваксинация и какво следва през есента. Сега въвеждат мерки и очакват хората да се ваксинират за 48 часа“, допълни той.

Като пример той даде, че личните лекари все още не могат да изписват безплатните медикаменти за COVID-19, а COVID зоните създават повече хаос, отколкото да помагат.

„Промени се цялата ваксанационна кампания, реши се, че трябва да се ваксинират само възрастните хора, а младите се разколебаха и отложиха имунизацията си", добави медикът.

Относно казуса с даването на Бойко Борисов на прокурор от страна на здравния министър Стойчо Кацаров за твърдението, че се извършва имунизация с ваксини с изтекъл срок на годност, проф. Балтов заяви, че не е имало информация, от която да стане ясно, че срокът е удължен с три месеца, освен изказването на доц. Кунчев.

„Подозирам, че има много ваксини, на които е бил удължен срокът на годност, и те няма да могат да бъдат усвоени", добави той и информира, че ще бъде отправено запитване към министерството за количеството ваксини с удължен срок на годност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети