Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Проф. Асен Балтов: Обидно, неблагодарно и манипулативно поведение на Румен Радев

Мрежата

Проф. Асен Балтов: Обидно, неблагодарно и манипулативно поведение на Румен Радев

Снимка:

От Фейсбук профила на проф. Асен Балтов

Обидно, неблагодарно и манипулативно поведение на Румен Радев.

"Предишните управляващи насадиха трайно недоверие срещу ваксините", каза той.

Като член на закритите НОЩ и Национален ваксинационен щаб не мога да замълча пред тази лъжа!

Без обществото да знае какво ни е коствало,  успяхме да набавим необходимите ваксини в първия възможен момент. Преди това обстойно и експертно обяснявахме за създаването им, за производството, за разпространението и за ефекта от тях. Успяхме да организираме експресна имунизация на най-уязвимите групи, при първа възможност отворихме "зелени" коридори за всички. Няма да продължавам да изреждам. Ще кажа само, че щом Румен Радев си позволи да използва предизборния си лозунг от залата на президентството, целта на това неделно рандеву не е въвеждане на ефективни мерки, а симулация на закъсняла ангажираност!

Само сме критикували, не сме предлагали алтернативи казва още президентът в активна кампания. Лъжа! От месеци предупреждаваме за опасността, пишем статуси, обясняваме по различни медии. Защо днес не потърсихте експертно обединение, защо не събрахте бивши, настоящи и бъдещи в името на живота и здравето на българите?

Радев, Кацаров и компания не забравяйте, че здравеопазването е въпрос на национална сигурност.

Коментар направи и бившият регионален министър Николай Нанков, който също запита каква е била целта на срещата на Радев с неговите министри, освен да се имитира дейност.

Каква беше целта на срещата на Румен Радев с неговите министри не стана много ясно. Освен да имитира накаква дейност.

„Не съм сигурен и дали Радев всъщност осъзнава най-важното, за което експертите алармират - легла няма, няма безплатни антигенни тестове, няма достатъчни количества ремдесевир, няма лекари и  медицински сестри за работа в ковид отделенията на първа линия, ковид зоните всъщност не работят. На фона на всичко това личните лекари са тотално объркани, властите се борели с фалшиви сертификати, но в същото време разпоредиха издаване на такива. Освен всичко това продължава закриването на отделения, както и уволнението на медици“, написа Нанков.

Той отчита, че на фона на тази ситуация продължава дезинформацията, която срива доверието на хората, които не са ваксинирани и не са убедени, че това е най-краткият и верен път за излизане от това абсурдно положение, до което бяхме докарани от служебния кабинет на Радев.

„Всички вече знаем какво направи той за справяне с ковид обстановката – НИ-ЩО!“, допълва още Нанков.

Нанков припомня, че от началото на пандемията, Радев никога не е призовал хората да се ваксинират, като самият кандидат-президент плахо е споменал, че е ваксиниран, но нищо повече не стана ясно.

„И след всичко това, казаното на тази среща от самия Радев: "Животът на хората е най-важен" е цинизъм, който няма да коментирам! Ето това е положението у нас, а Румен Радев може да си говори цял ден с министрите си, но повече от това той и те не са способни да постигнат. Само хаос!“, написа още Нанков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема