Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Габровски продължава срещите с партиите

Политика

Проф. Габровски продължава срещите с партиите

Проф. Габровски продължава срещите с партиите - Tribune.bg
Снимка:

Проф. Николай Габровски продължава срещите с парламентарните групи. Днес той трябваше да седне на една маса с ПП, “Възраждане“ и ДПС, като първите две отказаха разговори.  

До този момент проф. Габровски се срещна с ДБ, БСП и "Български възход".

Разговорите с ДБ и БСП бяха неуспешни. От коалицията предвождана от Христо Иванов обявиха, че ако проф. Габровски събере мнозинство за правителство ще разговарят отново с него за исканията си.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък каза, че на срещата са отишли от уважение към проф. Габровски.

По съвсем различен начин обаче протече срещата на проф. Николай Габровски с парламентарната група на "Български възход".

„В този диалог трябва да се търсят решения за българските граждани, а в това стои целта да се създаде правителство. С умерен тон, ние създаваме условия за диалог, ние сме готови за разговори. Ако първият мандат е неуспешен, ще продължим по реда, защото ние вярваме в идеята България да има правителство при ясни условия и правила“, заяви Стефан Янев, след което уточни, че реализацията на мерките по Плана за възстановяване и устойчивост, влизането на България в Шенген и Еврозоната са общи приоритети както за ГЕРБ, така и за "Български възход".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети