Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Герджиков чака Радев за дебата, него го няма (ВИДЕО)

Политика

Проф. Герджиков чака Радев за дебата, него го няма (ВИДЕО)

Проф. Герджиков чака Радев за дебата, него го няма (ВИДЕО) - Tribune.bg

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков отиде в пресклуба на БТА в Хасково, точно в 15 часа, за да се срещна с укриващия се от дебати Румен Радев. Проф. Герджиков покани Радев, за да обсъдят предизвикателствата пред държавата и да се чуе всеки един от двамата какво предлага.

„Вече близо месец Румен Радев не отговаря на поканите към дебат и затова предложих днес тук да го направим, защото сме на място и да не губим време. Моля и вас, националните телевизии, да потърсите начин това да се случи, защото е част от изборния процес. Ако пък толкова не иска и го е страх, нека да отговори Илияна Йотова от негово име, или друг човек от екипа им, който е компетентен и може да отговори за важните точки от тяхната програма“, заяви проф. Герджиков, който беше точен на срещата, но не и Румен Радев, който отново се покри.  

„Но нямаме друг избори, ако искаме гражданите да имат информиран избор и да знаят какво са очакват от кандитатите. Няма как да си водим дебат сами и накрая ощетени ще бъдат гражданите", заяви проф. Герджиков по повод страха на Радев да излезе срещу него за диалог преди излорите тази неделя. 

Проф. Герджиков обсъди тежката ситуация с изключително високите цени на тока за бизнеса. „Над 40 населени места, които посетихме, всеки един от бизнеса ни каза, че им става все по-непосилно да се справят с разходите. Всички казват, че ако от утре не се вземат спешни мерки ги грози фалит“, заяви той. 

Това щеше да бъде и една от темите по дебата, който поиска проф. Герджиков с Румен Радев, тъй като той е пряко отговорен за случващото се в момента в България, защото именно негово е назначението на служебното правителство и Радев носи отговорност. 

„Имаме чувството, че държавата е на автопилот или в свободно падане“, заяви Невяна Митева, която е кандидат за вицепрезидент. 

„Ако бъда избран за президент незабавно ще сложа край на политическата криза и ще има редовно избрано правителство“, заяви проф. Герджиков на въпрос кое ще е първото, което ще направи ако бъде избран за президент.

След близо 30 минути чакане, Румен Радев така и не събра смелост, за да се появи на дебата по покана на проф. Герджиков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети