Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Милтенова подава сигнал в прокуратурата срещу транспортния министър

Общество

Милтенова подава сигнал в прокуратурата срещу транспортния министър

Милтенова подава сигнал в прокуратурата срещу транспортния министър - Tribune.bg
Снимка:

Преди дни транспортният министър набеди превозвачите, че са използвани

„Ще подам сигнал срещу транспортния министър Николай Събев в прокуратурата за набеждаване“. Това каза пред БТВ Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Преди дни транспортният министър обвини превозвачите, че са използвани. Той ги нарече „хора, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители“.

„Протестите ни са с изцяло икономически характер. Единственото, което мога да коментирам е, че в началото на протестите ни казаха, че сме приближени на ГЕРБ, а сега сме на Путин. Исканията ни са същите както в началото“, посочи Милтенова.

Тя призова разговорите между превозвачите и властта да се върнат към професионалния диалог и да не се политизират.

Милтенова коментира и поисканата й оставка от транспортния министър. Тя бе категорична, че ще подаде оставка, само ако министър Николай Събев направи същото.

Милтенова каза още, че превозвачите не са променили исканията си. Те продължават да настояват за премахване на биодобавката в горивата, премахването на акциза, одит на тол системата и разширение на обхвата на субсидираните превози.

„В момента подготвяме законови промени за Народното събрание, които да осигурят възможност да бъде регулирана цената на електроенергията“, каза от своя страна Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ.

Той допълни, че преговорите между правителството и бизнеса трябва да бъдат между легитимните представители.

На среща между правителството и транспортния бранш днес ще се търси решение на проблемите в сектора, ден преди обявения общонационален протест.

Работодателите заявиха, че остават в протестна готовност, но засега няма да се включат, след като вчера постигнаха споразумение с кабинета за очакваните компенсации.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати