Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Овчаров: България се нуждае от президент, който да спре войната в страната

Политика

Проф. Овчаров: България се нуждае от президент, който да спре войната в страната

Проф. Овчаров: България се нуждае от президент, който да спре войната в страната - Tribune.bg
Снимка:

„Очертава се една нелоша президентска кампания с достойни кандидати“, заяви проф. Николай Овчаров, който е заместник-председател на Инициативнят комитет издигащ проф. Анастас Герджиков за призединт. 

По думите му ректорът на СУ е един достоен човек: "Той е изключителен професионалист".

„Разчитаме на подкрепата на българския народ. Призоваваме дясната общност у нас да подкрепи кандидатурата му за президент. Не е лесно за един професор и ректор на най-голямото висше учебно заведение у нас да вземе такова решение, да замени научната работа с калната политика. Той обаче го взе, защото нацията има нужда от омиротворяване", обясни проф. Овчаров.

Според него България се нуждае от президент, който да спре войната в страната.

По думите му сме свидетели на  класически сблъсък между ляво и дясно. „В инициативния комитет на г-н Радев са главно леви интелектуалци, а в този на проф. Герджиков - десни. За мен няма нищо по естествено при евентуален втори тур  "Демократична България" да подкрепи проф. Герджиков”, заключи Овчаров.

Той беше категоричен, че това е кандидатура на Инициативен комитет от интелектуалци, а не на ГЕРБ: "Лично за мен изборът беше прекрасен - да има такъв кандидат. Аз наистина искам такъв човек".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети