Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Стефанова: След оставката на Нинова, се потвърдиха някои от моите предвиждания - че ще имаме президентска партия

Политика

Проф. Стефанова: След оставката на Нинова, се потвърдиха някои от моите предвиждания - че ще имаме президентска партия

Проф. Стефанова: След оставката на Нинова, се потвърдиха някои от моите предвиждания - че ще имаме президентска партия - Tribune.bg
Снимка:

От два месеца тече интензивно преструктуриране на партийната система в България и в центъра на това преструктуриране е сега действащият президент. Вече има и доказателства за това", каза пред БНР проф. Милена Стефанова от СУ "Св. Климент Охридски".

Преди два месеца проф. Стефанова предупреди за създаването на нов проект – „Продължаваме промяната“. По думите ѝ тогава проектът на Петков и Василев ще бъде в център-ляво и ще откъсне гласове от всички.

„В цяла Източна Европа текат едни такива процеси, които може би са насочени към това да се подменят старите партии на прехода, но защо се подмениха и новите в България? Това е въпрос, на който трябва да си отговорим“, каза проф. Стефанова и допълни:  Вторият процес у нас обаче вероятно е свързан с някои властови амбиции и с личното его на определени лица, които стоят в българската политика от доста години.

„А след оставката на Корнелия Нинова, се потвърдиха някои от моите предвиждания - че ще имаме президентска партия. Защото президентът е с най-голям рейтинг и защото той в лично качество също има огромно его да запази властта си за още един мандат. Може би са ни намислили и нещо друго. Тук все още нямаме ясни доказателства, защото не сме видяли нито какво ще направи ПП със съставянето на кабинет, нито кой ще спечели президентските избори", поясни още проф. Стефатова.

„И дали най-накрая няма да видим този проект за промяна на Конституцията, който ни обещаваше Радев да покаже, обаче след изборите. Аз обаче бих призовала той да го покаже преди втория тур, за да е ясно на мислещите хора поне“, каза още Стефанова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети