Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прокопиев протегна ръка на ДПС: Споделяме сходни либерални ценности

Политика

Прокопиев протегна ръка на ДПС: Споделяме сходни либерални ценности

Снимка:

С писмо до медиите Иво Прокопиев даде заявка, че ДПС всъщност не са толкова лоши, че дори споделяли сходни либерални ценности. Днес в пленарна зала лидерът на Движение за права и свободи нарече Прокопиев „пример за дълбока държава“ и  „медиен монополист“, а вчера и „олигарх“.

Според Прокопиев някои от знаковите разследвания на изданията му – за КТБ, ББР, „Автомагистрали“, OneCoin и употребата на „Новичок“ у нас: „Във всички тези случаи журналистите от “Капитал” и “Дневник” са защитили добросъвестно и навреме обществения интерес, предупреждавайки за огромни злоупотреби с обществени средства. (…) За съжаление, и при КТБ, и при ББР и другите казуси, нямаше адекватна реакция от страна на властите и регулаторите, което доведе до огромни щети за вложителите и данъкоплатците. И по-лошо, разруши доверието в законността, правилата и в средата за правене бизнес“.

Той се оправдава, че никъде в тези материали на неговите журналисти нямало и намек за етническа омраза, или дори дума, насочена срещу членовете и симпатизантите на ДПС. „Напротив, те както и всички останали български граждани, са тежко пострадали от модела на "завладяната държава", пише Прокопиев. 

Според него нормално е било медиите да получат политическа подкрепа, „включително и от представителите на политическа партия ДПС, с която „на книга“ споделяме сходни либерални ценности“, но вместо това дошли „нескончаема институционална репресия и натиск“.

„Разграждането на този модел, освен с промяна на закони и правила, трябва да стане с последователност и връщане на елементарната порядъчност във всички участници в обществения живот. В нормалната държава не става като в тоталитарната. "Черното" не става "бяло", дори и ако се повтори и 1000 пъти от парламентарната трибуна“, подчертава Иво Прокопиев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още