Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прокуратурата дава обяснения пред депутатите по случая „Гебрев“

Политика

Прокуратурата дава обяснения пред депутатите по случая „Гебрев“

Снимка:

Държавното обвинение ще разясни казуса пред Комисията за контрол над службите

Парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност се събира днес, за да изслуша прокуратурата по случая с отравянето на Емилиян Гебрев. Медийни публикации свързаха станалото с бизнесмена с отравянето с „Новичок“ на Сергей Скрипал.

Вече беше съобщено, че няма основания да се счита, че двете събития са свързани. Според разследването оръжейният бос се е натровил с пестициди. Веществото се е съдържало в руколата от салатата, която са консумирали Гебрев и неговите партньори, но в изключително ниски количества.

Самото разследване е спряно на 4 април 2016 г., а виновник не е разкрит.

Гебрев сам се е свързал с властите две години по-късно, за да ги информира, че вярва, че отровата в неговия случай е същата като при „Скрипал“, а именно „Новичок“.

Според данни на прокуратурата замесен със случая „Скрипал“ агент на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) е пребивавал на българска територия три пъти през 2015 г., което е друга страна на проблема, за която ще искат информация депутатите от ресорната комисия.  

 


Коментари (1)

мими ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
13.02.2019 08:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още