Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прокуратурата дава обяснения пред депутатите по случая „Гебрев“

Политика

Прокуратурата дава обяснения пред депутатите по случая „Гебрев“

Прокуратурата дава обяснения пред депутатите по случая Гебрев - Tribune.bg
Снимка:

Държавното обвинение ще разясни казуса пред Комисията за контрол над службите

Парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност се събира днес, за да изслуша прокуратурата по случая с отравянето на Емилиян Гебрев. Медийни публикации свързаха станалото с бизнесмена с отравянето с „Новичок“ на Сергей Скрипал.

Вече беше съобщено, че няма основания да се счита, че двете събития са свързани. Според разследването оръжейният бос се е натровил с пестициди. Веществото се е съдържало в руколата от салатата, която са консумирали Гебрев и неговите партньори, но в изключително ниски количества.

Самото разследване е спряно на 4 април 2016 г., а виновник не е разкрит.

Гебрев сам се е свързал с властите две години по-късно, за да ги информира, че вярва, че отровата в неговия случай е същата като при „Скрипал“, а именно „Новичок“.

Според данни на прокуратурата замесен със случая „Скрипал“ агент на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) е пребивавал на българска територия три пъти през 2015 г., което е друга страна на проблема, за която ще искат информация депутатите от ресорната комисия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

мими ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
13.02.2019 08:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати