Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Протестиращи искат кметицата на Красно село от ДБ да си ходи (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика

Протестиращи искат кметицата на Красно село от ДБ да си ходи (ВИДЕО/СНИМКИ)

Протестиращи искат кметицата на Красно село от ДБ да си ходи (ВИДЕО/СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Десетки протестиращи се събраха пред община Красно село с искане Росина Станиславова да се съобрази със законите и да си подаде оставката.

Кметицата излъчена от ДБ повече от две години и въпреки множеството сигнали и протести отказва да напусне поста си. Върховният административен съд потвърди решението на КПКОНПИ за конфликт на интереси срещу кметицата.  

АРХИВИТЕ ГОВОРЯТ: Бонев в пламенна подкрепа за кметицата, която накрая си плати втора заплата с европари

Така на практика тя трябва да напусне кметския пост и както обяви днес председателят на СОС Георги Георгиев мястото на Станиславова ще бъде поето от нейния заместник.

Кметицата на ДБ Росина Станиславова сложи паметник на Левски на паркомясто

Въпреки протестите и виковете обаче, кметицата на ДБ отказва да си подаде оставката. Станиславова е подала молба за допълване на съдебното решение, като се позовава на съответни членове в КПК и НПК. Причината е, че в хода на решението на Върховния административен съд са разгледани няколко казуса. Един от тях е, че според европейското законодателство няма конфликт на интереси, а магистратите не са се произнесли по нея. Дотогава тази молба е пречка за процедурата по отстраняването ѝ като районен кмет. „Аз изпратих моето дете на фронта срещу непозната болест. Гордея се, че назначих дъщеря си и бих го направила отново“, обясни още Станиславова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати