Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Протестиращите утре отиват пред германското посолство, искат Меркел да свали Борисов

Политика

Протестиращите утре отиват пред германското посолство, искат Меркел да свали Борисов

Протестиращите утре отиват пред германското посолство, искат Меркел да свали Борисов - Tribune.bg
Снимка:

На 12 август ще се проведе протест пред германското посолство у нас от 18.30 ч. под надслов: „Масово затваряне на очи пред немското посолство”, обявиха организаторите на протеста.

„Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ“, заявяват те.

Дори преди месец Манфред Вебер, лидерът на ЕНП - най-голямата партия в Европейския парламент, обяви „пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов в борбата му срещу корупцията“.

„Той сериозно ли?“, възмущават се протестърите.

„Интересуваме се също от това как една толкова развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, допуска изтичането на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци. Искаме да покажем, че сме несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз“, гласи призивът за протест.

„Не искаме нашият министър-председател да бъде „пиколо“ на Меркел и на всички останали европейски лидери. Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време“, заявяват протестиращите.

Те призовават немските политически лидери да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бивала легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция.

„Очакваме да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ. Моментът е исторически. Подкрепете ни!”, подчертават още протестиращите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

ПРОТЕСТЪТ НА ГЕНЕРАЛИТЕ-МУТРИ ОТ АЗИАТСКА РУСИЯ СЕ МЕСТИ ПРЕД ГЕРМАНСКОТО ПОСОЛСТВО. СЛЕД БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ПРАВЯТ МЕТЕЖ И НА ГЕРМАНСКА ТЕРИТОРИЯ.
РАДЕВ И ПУТИН КАПУТ!!!
11.08.2020 19:13 / Отговор
Жано По-страшен от спин-а, по-опасен от рака,
засега си остава Мунчо Фатмака!
12.08.2020 02:30
Изумен Боже, каква селска провинциалнщина ги тресе тия!
11.08.2020 19:29 / Отговор
Обсесия 10 години! Ристьо, нали ти беше вицепремиер на Борисов??? Как така 10 години мафия, а ти чак сега си разбрал? А преди ГЕРБ с БСП начело?
11.08.2020 19:53 / Отговор
Пушилката Честно мен тези протестиращи ме забавляват. тропат с крачета като сърдити дечица и подсмърчат наляво надясно. Къде ли не прелитат и ходят като пеперудки. ....И като се стигне до избори и ще какавидират под 4%.
11.08.2020 20:25 / Отговор
Z Грешното посолство сте избрали. Само руското може да откликне на просьбата ви.
Не ви ли е срам, бе протестъри, да се молите наред някой да свали Борисов и Гешев. Все някой друг ли трябва да върши това, което не ви е по силите?! Преди ден молихте Доган, сега - немското посолство, утре ще напишете писмо до червената армия! Позор!
11.08.2020 20:56 / Отговор
Подкрепям 100 % вярно. Днес един познат протестър ми обясняваше, че то хубаво, дето ББ ще си подаде оставката (не разбрах, зашо мисли така), но това не било достатъчно, преди това той ТРЯБВАЛО да свали Гешев. Гледах, цъках, чудих се, добре ли е с акъла това момче, но по-скоро не е.
11.08.2020 22:18
Кирил Манолов Само напълно мозъчно уредените още не са разбрали за тоталната хибридна война На Путин срещу ЕС и главно срещу бившите си сателити,И ГЛАВНО срещу най-любимият си - България! Ето заащо,драги протестъри,коленичете пред руското посолство! От там ще ви помогнат да махнете България и от ЕС и от НАТО
12.08.2020 09:02
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети