Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Провал на парламентарното заседание след бойкота на „Възраждане“, БСП и ИТН

Политика

Провал на парламентарното заседание след бойкота на „Възраждане“, БСП и ИТН

Провал на парламентарното заседание след бойкота на Възраждане, БСП и ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът не успя да поднови работа и заседанието за днес бе прекратено. Това стана след като БСП, „Възраждане“ и ИТН блокираха парламентарната трибуна в знак на протест срещу демонтажа на Паметника на Съветската армия и промените в Конституцията.

Народните представители трябваше да гласуват на второ четене бюджетите на здравната каса и на държавното обществено осигуряване.

Заради МОЧА и Конституцията: Възраждане, ИТН и БСП блокираха трибуната на парламента - (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Това беззаконие взе връх с действията от последните дни в центъра на София. Там безчинстват едни хора с флексове. Те действат против закона", каза още лидерът на "Възраждане".

"Протестът ще влезе тук, в тази зала. Тъй като вие не чувате хората от улицата. Призовавам всеки един свободен българин в тази зала да дойде отпред и да каже "не" на беззаконието, "да" на свобадата", настоя още Костадинов.

“Някой да излезе да обясни това какво е - хепънинг, пърформанс или хор, който ще изпълни някаква песен”, попита председателят на парламента Росен Желязков.

"Ние от ИТН сме тук, защото сме равноправни и това, което правят с Конституцията Христо Иванов и компания е недопустимо. Парламентът ще работи, когато ние решим. Ние сме равноправни народни представители. Не може да сте толкова брутални", заяви председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов.

От БСП напомниха, че са поискали изслушване на министри и настояха това да се случи днес.

Последваха два председателски съвета, които обаче не разрешиха проблемите. 

"След проведени разисквания в рамките на Председателския съвет се установи, че не може да се възстанови нормалната работа и реда в залата, поради което прекратявам заседанието. Следващото заседание – както си е по правилник – утре в 9 часа", заяви председателят на парламента Росен Желязков.

 

ПП-ДБ: Паметникът ще бъде демонтиран. Опозицията блокира най-важните плащания точно преди Коледа

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети