Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Психолог: Стилът на Радев в НС – нещо между Саруман и „Кръстникът“, партиите напомняли „глутница“

Политика

Психолог: Стилът на Радев в НС – нещо между Саруман и „Кръстникът“, партиите напомняли „глутница“

Психолог: Стилът на Радев в НС – нещо между Саруман и Кръстникът, партиите напомняли глутница - Tribune.bg
Снимка:

Според Росен Йорданов мълчанието на Трифонов е мълчание на незнаещия и тепърва осъзнава голямата отговорност

„Не малко бяха ситуациите в първия ден на парламента, в който депутатите избухваха в смях при най-малкия лапсус или объркване. Това се дължи на факта, че в пленарната зала цари превъзбудена атмосфера. Това коментира пред БТВ психологът Росен Йорданов.

„Доколкото за г-жа Митева – аз ѝ пожелавам успех. При нея имаме много добри данни – тя е човек, който практикува, занимава се отдавна, започнала е от ниските етажи в администрацията на НС, включително и преподавател. Предполага се, че г-жа Митева, в момента в който ѝ бъде възложена работата, тя ще започне веднага и добре да се справя със задълженията си. За съжаление първите два дни това не го наблюдаваме. На втория ден имаше доста сериозни проблеми с овладяване на напрежението в залата“, коментира Йорданов.

Мълчанието на лидера на „Има такъв народ“ – Слави Трифонов, психологът разтълкува като несигурност: „Това мълчание е по-скоро мълчанието на незнаещия за мен, защото отговорностите и очакванията към него и хората, които той обедини, са твърде високи. И не може, когато тези очаквания са на лице и ти си публична фигура от друго качество, да останеш мълчалив“, посочи Йорданов.

Тонът на държавния глава Румен Радев пък е бил „нещо средно между Саруман от „Властелинът на пръстените“ и Брандо в „Кръстникът“.

Самото послание на президента пък, според Йорданов, било ясно: „През цялото време условията, които той поставяше, водеха до логичния извод, че те не трябва да създават или не могат да създадат коалиция“.

Той анализира поведението и на най-малките в НС – кръгът около Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева.

„Дано не се почувстват засегнати, но не мога да подмина изключително булевардния стил, с който тези хора, претендиращи да сменят модели и системи… Трябваше да демонстрират малко по-друго ниво на култура на поведение, на възпитание. Тяхното поведение приличаше на глутница. Има алфа мъжки, има силни животни, има осакатени, има и малки. Когато глутницата трябва да отблъсне противник, обикновено най-малките са най-яростни. Г-жа Нинова е наранена след резултата и беше в същия хор“, анализира Росен Йорданов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети