Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев не вижда коалиция, защото имало купуване на гласове

Политика

Радан Кънев не вижда коалиция, защото имало купуване на гласове

Радан Кънев не вижда коалиция, защото имало купуване на гласове - Tribune.bg
Снимка:

„Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2 април не е имало досега. И според мен именно заради това не е възможна коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ“. Това каза пред БТВ Радан Кънев от „Демократична България“.

Газовият и медиен магнат Сашо Дончев с дарение от 500 хиляди лева за Промяната

„Ако един кандидат е купувал гласове със свои пари, той трябва, с извинение за грубия израз, да ги избие в рамките на мандата – трябва да осигури кражби, които да надвишат милионите, похарчени за купуване на гласове. Но това дори не е обичайният случай – обичайно зад кандидата, за когото се купуват гласове, стои олигархията, мафията, стои организираната престъпност. И тези хора си чакат рестото. Това се овъзмездява с корупция с беззаконие, с липса на преследване срещу организираната престъпност. Купуването на гласове означава толерантност към корупцията и организирана престъпност в рамките на националното управление. Хората, които гласуваха за хартиената бюлетина, това искаха и това получиха“, коментира евродепутатът.

На въпроса защо все още няма единна позиция на коалицията ПП-ДБ относно предложението на лидера на ГЕРБ за коалиция за съставяне на редовен кабинет Кънев отговори, че такава ще има до края на седмицата.

„Зная, че контактът е ежечасен между лидерите в обединението, ще има и достатъчно лидерски срещи. Да не забравяме, че предстои формиране на единна парламентарна група на обединението – ще има достатъчно ясна обща позиция“, допълни евродепутатът. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети