Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев за ИТН: Това е чалгата в политиката

Политика

Радан Кънев за ИТН: Това е чалгата в политиката

Радан Кънев за ИТН: Това е чалгата в политиката - Tribune.bg
Снимка:

„Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!”. Така коментира евродепутатът от ДБ Радан Кънев пред Нова телевизия по повод напускането на ИТН на коалицията и аргумента, който лидерът на партията Слави Трифонов използва - несъгласието по темата РСМ.  

„Най-грозното нещо, което може да се случи в българската политика, е злоупотребата с многовековнатата национална трагедия за политически сили“, каза Кънев.  

По думите му опозицията е постигнала целта си да раздели коалицията.  

„След като опозицията постигна целта си правителството да няма мнозинство, топката отива в тях. Те могат да свалят кабинета. Няма такава заявка до момента, но могат да го направят“, смята евродепутатът. „Според мен не смеят да управляват под никаква форма“, заяви той и предложи скандинавският модел на управление. „Там винаги е кабинет на малцинството. Партията, която е спечелила изборите, с лидера си начело, договаря законодателната програма с опозицията”, каза Кънев, но поясни, че “тук трябва да се появи едно ново ниво на култура и от управляващите, и от опозицията“.

Той подчерта, че при евентуално ново управление на ГЕРБ и ДПС отново ще е нужен диалог с опозицията.  

„На база поведението на лидера на ГЕРБ, не виждам нивото на политическа култура, което е необходимо на България. Виждам опасно махленско ниво, което би било търпимо в една безоблачна ситуация, но е много безотговорно в ситуация на дълбока криза, която той отрича“, каза Кънев.  

По думите му „най-големият кошмар за държавата ни“ би бил оставка на кабинета и нови избори. „Това по време на война и икономическа криза е кошмарен сценарий, който би показал, че българските политици са дълбоко негодни да изпълняват длъжността си“, заяви Радан Кънев.


Топ новини

виж още
Актуална тема