Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: България постоянно се готви за потенциална мигрантска криза

Политика

Радев: България постоянно се готви за потенциална мигрантска криза

Радев: България постоянно се готви за потенциална мигрантска криза - Tribune.bg
Снимка:

От Турция идват икономически мигранти, те не бягат от война

Никой не трябва да спи спокойно от тези, които се занимават с проблема с мигрантите и с това да предпазват България от тях. Това заяви зам.-председателят на Вътрешната комисия в НС Валентин Радев пред NOVA.

„В България казваме винаги, че се справяме много добре и натискът е нулев, но това е потенциална опасност и тя може да ескалира много бързо”, каза Радев.

Радев заяви, че смята, че кризата отшумява. „На 1-ви, когато Ердоган каза, че отварят границата е имало 10 хил. души – натиск. 7 дни по-късно, те са 2900. Три пъти по-малко“, каза Радев. И допълни:“Въпреки това, тези хора, тези цифри…Това не са хора, които бягат от войната. Повече от 90% са икономически мигранти.“

„Ние се готвим. България много се готви. Ние направихме заграждение на границата. После го наситихме с камери и сензори, виждаме на 10-15 километра навътре кой се движи. Освен Държавна агенция за бежанците, имаме и Дирекция „Миграция“. Едните имат 5190 места, от които по-малко от 10% са заети, а другите имат 1200 места“, обясни Радев. По думите му освен тези места, има и площадки, където, ако се наложи може да се разшири и до 5-6 хил. места.

Той припомни, че законът е така променен, че е разрешено и на армията да участва по границата. „Имаме и план. Всяка година се правят планове и тренировки“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати