Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Да не обсъждаме политики преди да е ясно дали ще формира мнозинство

Политика

Радев: Да не обсъждаме политики преди да е ясно дали ще формира мнозинство

Радев: Да не обсъждаме политики преди да е ясно дали ще формира мнозинство - Tribune.bg
Снимка:

„Нека изчакаме до петък, дали най-голямата група ще изпълни мандата“, коментира още той

„Няма смисъл да се обсъжда парламентарно мнозинство и неговите политики преди да сме наясно дали ще бъде формирано“, коментира пред журналисти държавния глава Румен Радев.

„Много е важно тези, които формират в момента парламентарно мнозинство, да го правят с мисъл за бъдеще“, подчерта той.

„Работещите за мнозинство да не нарушават парламентарните принципи, традиции и морални норми“, призова още Румен Радев.  

На въпрос дали вече мисли за имена в служебен кабинет президентът заяви, че е рано и трябва да се види дали най-голямата парламентарно представена партия ще изпълни мандата.

„Нека изчакаме до петък, дали най-голямата група ще изпълни мандата“, повтори той и заяви, че няма усещане дали ще се случи, защото работи с факти.

Относно предложението за връщането на хартиените бюлетини държавни глава отговори, че е важно да се чуят дебатите в пленарна зала.

„Изгонването наведнъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носят правителството и лидерите в коалицията“, категорично заяви той.

„Това решение увеличава риска за България за нашата енергетика, икономика, за гражданите. Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици отвън, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение да обявяват дали и те не получават финансиране отвън“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети